Nieuws

Kom ons bezoeken op Bedrijvencontactdagen !

maandag 20 november

BCD2017

 

We nodigen u graag uit naar onze stand op de jaarlijkse Bedrijvencontactdagen beurs in de Expo Kortrijk op woensdag 6 en donderdag 7 december.

We ontvangen u graag op onze STAND 491 voor een leuke babbel en een lekker glaasje. Maar we hebben nog veel meer in de aanbieding! Een mooie tombolaprijs en enkele speciale beurspromoties waar u met volle teugen van kan genieten!

Registreer u GRATIS via deze link.

U ontvangt daarna uw toegangsbewijs via e-mail.

 

1. TOMBOLA

Zoals elk jaar schenken we graag een mooie PRIJS weg aan één van onze bezoekers. Misschien werkt u binnenkort wel met een LG 29" WIDE SCREEN COMPUTERSCHERM waarbij u zonder problemen verschillende vensters naast elkaar kan openen op hetzelfde scherm. Ideaal voor een zakenmens zoals u.

Wide Screen computerscherm LG

WAT MOET U DAARVOOR DOEN?

1. DRUK het voucher hieronder AF

2. VUL het voucher IN

3. NEEM het MEE naar onze stand

4. DROP uw voucher in onze urne

5. Fingers crossed!

Op het einde van de 2de beursdag trekt een onschuldige hand de winnaar uit de urne

 

Voucher tombola
 

2. SPECIALE BEURSACTIES

All in one Backup KIT

 

KMO in the Cloud

 

Sponsors Clearmedia Security

 

Wil u nu al genieten van onze beursacties?

Contacteer ons: verkoop@alfasolutions.be I 056 62 76 73

Vermeld de promotiecode: #BCDOFFER2017

Geldig tot eind 2017

 

Kwaremont

 

Tot dan !

Met vriendelijke groeten

het Alfa solutions team

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Alfa solutions is nu Select APC partner

maandag 4 september 2017

APC

We mogen ons nu ook Select APC partner noemen! Deze partnership beaamt onze kennis van UPS systemen = Uninterruptible Power Supplies. Interesse in APC? Daarvoor kan je bij ons zeker terecht!

Bezoek hier hun website of vraag natuurlijk onze experts om meer informatie.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Alfa solutions werkt vanaf nu met Autotask voor een nog betere service

vrijdag 1 september 2017

Autotask screenshot

Beste klant,

Deze communicatie om u aan te kondigen dat we vandaag starten met een bijkomende ondersteuning van onze services naar u toe. We investeerden recent in het programma Autotask. Deze planning- en ticket software dient voor een betere opvolging en rapportering van uw vraag tot ondersteuning met betrekking tot uw IT infrastructuur.

Even een korte schets hoe uw aanvraag voor support zal verlopen.

 • U belt ons zoals voorheen op het nummer 056 62 76 75 of stuurt een mail voor vraag voor support naar planning@alfasolutions.be

 

 • U krijgt kort nadien bevestiging van uw aanvraag een bevestigingsmail van registratie met ticketnummer = centrale identificatienummer voor alle diensten en acties voor deze oproep.

 

 • Op het moment dat uw aanvraag wordt behandeld wordt uw hiervan per mail verwittigd. Indien u dit zelf wenst op te volgen, voorzien wij u van een toegang tot ons programma.

 

 • Bij afsluiting van het ticket wordt door de technieker alle informatie voor het ticket vervolledigd en naar de teamverantwoordelijke technische dienst gestuurd voor finale check.

 

 • Na deze controle krijgt u een afsluitende mail + korte enquête over deze interventie.  Deze informatie zal ons toelaten een permanente evaluatie te doen van onze diensten. Oprechte dank alvast om hieraan deel te nemen, want tenslotte komt dit ten voordele van al onze klanten, en uiteraard ook voor u.

U kan hierop, indien nodig, reageren binnen de 2 werkdagen.

Dank voor het vertrouwen en vraag voor support!

 

Het Alfa solutions team

'We make IT work'


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Alfa solutions is nu ook Gold Partner voor Small & Midmarket Cloud Solutions

donderdag 13 juli 2017

Microsoft_Gold_Partnership

Na onze Gold Partnership met Microsoft, mag Alfa solutions zich nu ook 'Microsoft Gold Partner for Small & Midmarket Cloud Solutions' noemen.

Met dit certificaat bevestigt Microsoft de competenties en ruime ervaring van Alfa solutions in het aanleveren van Cloudoplossingen voor onze klanten.

Ons team gecertifieerde system- en network engineers zijn immers opgeleid om onze klanten van de best mogelijke Cloudoplossing te voorzien. We bouwden een ruime ervaring en kennis op door het groot aantal projecten die we voor onze klanten reeds mochten ondersteunen. Het Microsoft certificaat visualiseert nu de zekerheid die Alfa solutions kan bezorgen in alle Cloud- & Office 365 projecten.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Alles wat we weten over de Wannacry ransomware-aanval

maandag 15 mei 2017

banner

 

 

 

 

 

 

 

 

Het voorbije weekend maakte een cyberaanval met de ransomware worm Wannacry (ook wel WannaCrypt genoemd) wereldwijd meer dan 200.000 slachtoffers, dat zegt Europol. Wat is die Wannacry en waar komt ie vandaan? We zetten het even op een rijtje.

 

Wat is Wannacry?

Wannacry is ransomware die een (recent gepatcht) lek in Microsoft Windows gebruikt om zich razendsnel te verspreiden via interne netwerken. Hij lijkt te worden verspreid via een massale mailingcampagne. Eens een machine is geïnfecteerd, scant ze het interne netwerk om collega's aan te steken. Die machines moeten daarvoor niet zelf met het internet verbonden zijn.

De exploit die Wannacry gebruikt, Eternalblue SMB, was een van de tools die in april gelekt werden door hackinggroep TheShadowBrokers. Die maakten ze dan weer buit bij de Amerikaanse inlichtingendienst NSA.

De SMB exploit, en de ransomware die hem gebruikt, werkt op alle versies van Windows die nog niet gepatcht zijn met de update MS17-010, die Microsoft op 14 maart uitbracht. Windows 10 en Windows Server 2016 zijn wel standaard beschermd tegen het lek.

 

De kill switch

Dat Wannacry niet nog meer slachtoffers maakte, is te danken aan een securityonderzoeker van de blog MalwareTech, en een hele hoop toeval. De malware in kwestie is namelijk uitgerust met een hardcoded 'kill switch' of noodrem die de hele boel kan stilleggen. Wannacry probeert tijdens zijn proces verbinding te maken met een webdomein, www.iuqerfsodp9ifjaposdfjhgosurijfaewrwergwea.com. Als die verbinding lukt, stopt het encryptieproces. De onderzoeker kwam tot de vaststelling dat die domeinnaam niet door de hackers werd geregistreerd en kon voor zo'n elf dollar de domeinnaam zelf kopen. Na de registratie ervan volgden duizenden verbindingen per seconde. Het is dus voor beheerders van computernetwerken zaak om dat domein vooral niet te blokkeren.

Securityfirma Fox-IT merkt fijntjes op dat dit een slordige vergissing is van de hackers, gezien de grootte van hun malwarecampagne. Iedereen die de phishingmail kreeg en hem pas opende nadat MalwareTech het domein openstelde, is dus van de meeste miserie bespaard gebleven. De deskundige, die twittert onder de naam MalwareTech, verduidelijkt in een tweetbericht overigens dat hij aanvankelijk geen idee had welke gevolgen het registreren van de domeinnaam zou hebben. Het afblokken van de woekerende cyberaanval gebeurde dus eigenlijk toevallig, laat hij blijken. De 'kill-switch' heeft geen invloed op computers die al besmet waren.

 

Wat doe je daaraan?

Gezien de ransomware exploits gebruikt in verouderde versies van Windows, adviseert Microsoft gebruikers van Windows 7 en Windows XP alvast om zo snel mogelijk hun systeem te updaten. Het bedrijf heeft een patch uitgebracht voor Windows 7, genaamd MS17-010 die het lek moet dichten, ook voor Windows XP zijn er updates.

Fox-IT, dat een rapport opstelde over de ransomware, raadt gebruikers en beheerders ook aan om het SMBv1 protocol uit te zetten, en RDP- en SMB connecties van het internet te blokkeren. Toestellen die niet geüpdatet zijn, haal je best van het internet (en zelfs van het interne netwerk) en zoals altijd met ransomware: zorg dat je goede back-ups hebt van je belangrijke gegevens.

Goed om weten is trouwens dat er een registry key in de ransomware zit, die ervoor zorgt dat de malware niet zomaar kan worden tegengehouden met een reboot. Het is dus echt wel zaak om te updaten.

 

printscreen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De tweede ronde

Omdat de aanval op vrijdagavond gebeurde, vreest Europol ondertussen voor een nieuwe golf van besmettingen op maandag. Dat zei Rom Wainwright, de directeur van Europol, tegenover de Britse zender ITV:,,Ik ben bezorgd over de mensen die morgen op hun werk hun niet goed beveiligde computer opstarten. Het zou kunnen leiden tot dezelfde taferelen als vrijdag.' Onderzoekers van Kaspersky Lab hebben ondertussen een vorm van het virus gevonden dat is 'gemuteerd', en dat het niet langer gestopt kan worden door de kill switch. Al lijkt die vorm zich niet op dezelfde snelle manier te verspreiden als de 'originele' Wannacry.

 

De slachtoffers

De cyberaanval heeft ondertussen al wel zo'n 200.000 slachtoffers gemaakt in minstens 150 landen. Onder meer Britse ziekenhuizen, de Russische overheid, de Duitse spoorwegen en Franse fabrieken van autobouwer Renault werden getroffen. 'We voeren jaarlijks tegen zowat tweehonderd cyberaanvallen operaties uit, maar hebben nog nooit zoiets meegemaakt als dit', zegt Rob Wainwright van Europol daarover.

De aanval mikte vooral op bedrijven, wat consistent is met het 'zakenmodel' van ransomware. Bedrijven hebben vaker belangrijke gegevens, en ze hebben ook meer geld om hackers te betalen. Computers die gegijzeld werden door de ransomware werden voor 300 dollar in bitcoins (ongeveer 275 euro) weer vrijgegeven. In België blijft de schade tot nader order beperkt. Het Centrum voor Cyberveiligheid (CCB) meldde rond zaterdagmiddag één mogelijk slachtoffer.

 

Blaam voor de NSA

De Wannacry ransomware maakt gebruik van een lek in het besturingssysteem Windows en het werd oorspronkelijk ontwikkeld door de Amerikaanse inlichtingendienst NSA. Die hield kennis over het lek met andere woorden voor zich, om het achterpoortje te kunnen gebruiken. De ransomware werd echter zelf buitgemaakt door hackers.

Voor Microsoft-voorzitter Brad Smith is het alvast welletjes geweest. "Deze aanval is een nieuw voorbeeld van waarom de opslag van gevoeligheden door de overheden zo'n groot probleem is", schrijft hij in een blogpost. "'Dit is een patroon dat steeds vaker voorkomt in 2017. Exploitaties in de handen van overheden zijn al vaker gelekt geweest naar het publieke domein en zo grote schade veroorzaakt", aldus Smith.

Bron: Datanews

 

Ervaar je problemen of ben je niet zeker van je netwerkbeveiliging? Contacteer ons: bart.vanhoutte@alfasolutions.be // 056 62 76 75

 

Alvast enkele tips om besmetting te voorkomen:

 • Open geen e-mails met een verdachte bijlage of link van onbekende firma’s, of gekende firma's maar met een verdacht e-mailadres.
 • Maak frequent, correcte back-ups van uw bestanden.
 • Installeer een antivirus applicatie voor PC’s en het bedrijfsnetwerk. Die houdt de meeste schadelijke software tegen.
 • Als u de vraag krijgt of u een programma wil uitvoeren, antwoord altijd "NEEN".

 

Vele groeten

Alfa solutions

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

VIDEO: Throwback bezoekdag Jeugd & Techniek 05/05/17

donderdag 11 mei 2017

Alfa solutions is zich terdege bewust van het belang van technologische profielen nu en in de toekomst.
U hoort het of leest het alom, het STEM onderwijs (Science, - Technology – Engineering – Mathematics) is een hot item.

Alfa solutions hoopt als ambassadeur van de IT technologie bij te dragen tot de bewustwording van het belang van goed technisch geschoolde medewerkers in de toekomst. Om hun steentje bij te dragen, nodigt Alfa solutions elk jaar leerlingen uit om hen te laten proeven van hun innovatieve technologie.

“Gezien het enthousiasme hadden heel wat leerlingen stof tot nadenken, en daar doen we het toch voor.” - Piet Detailleur

Op 5 mei was het de beurt aan de leerlingen van het 5e leerjaar van  Het Nieuwland uit Tielt. Ze maakten er kennis met zowel het verleden als de innovatieve toekomst van de IT wereld. Drones, Virtual Reality, het herstellen van smartphones, computers, enz. 

 

Bron: Alfa solutions

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beveilig uw gegevens, ook jij kan slachtoffer worden van hacking

woensdag 10 mei 2017

Security lock

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er zijn dagelijks meerdere bedrijven die slachtoffer worden van hacking. Door niet- en slecht beveiligde netwerkverbindingen kunnen buitenstaanders uw gegevens raadplegen en uw netwerk gebruiken voor criminele activiteiten of zelf gegevens verwijderen om ze daarna tegen een hoge prijs terug te geven.

 

“Wij krijgen frequent meldingen van bedrijven die gehackt zijn. En het is geen kleinigheidje, want vaak staan duizenden euro’s op het spel. Dat is jammer, want vele criminele activiteiten kunnen al voorkomen worden door enkele simpele voorzorgsmaatregelen." 

 

HOE VOORKOMEN?

1. KIES VOOR STERKE WACHTWOORDEN! En pas ze om de paar maanden aan. 

       Dat is de simpelste én belangrijke manier om uw gegevens te beveiligen.
       Wachtwoorden als uw voornaam, geboortedatum,… zijn geen goede voorbeelden.
       Kies wachtwoorden die niet meteen aan jezelf gelinkt zijn en zorg ervoor dat het een combinatie is van minstens 7 karakters met:

 • Een hoofdletter
 • Een kleine letter
 • Een cijfer
 • Een speciaal teken

2. Laat uw Remote Desktop verbinding (RDP) niet open staan naar het internet toe, maar kies voor een beveiligde VPN verbinding.

 • Een RDP verbinding is een minder veilige connectie waarbij je door het intikken van het IP adres rechtstreeks op de toestel kan aanmelden.
 • Een VPN verbinding is een beveiligde verbinding met een ‘tunnel’ die ervoor zorgt dat andere gebruikers van op afstand niet zomaar op de terminal kunnen geraken.

3.  Laat een professional de beveiliging van uw netwerk controleren en waar nodig verbeteren.

     Een security audit is de ideale manier om zeker te zijn van je stuk. Hierbij kan Alfa solutions je helpen. 

 

WAT DOEN ALS JE TOCH GEHACKT BENT?

1.  Bij criminele activiteiten is het belangrijk dat je klacht indient bij de lokale politie, dienst Federal Computer Crime Unit (LCCU/FCCU).
          Dit om aansprakelijkheid bij eventuele criminele handelingen te vermijden.


2.  Na goedkeuring en afronding van de vaststellingen van de politie is het natuurlijk belangrijk dat je uw server volledig laat opkuisen en dus alle overbodige en verdachte gegevens verwijdert.


3.  Start met een schone lei en laat een professional de beveiliging van uw netwerk controleren en verbeteren.
     In 2018 gaat de nieuwe Europese wetgeving GDPR van kracht. Hierdoor zal men moeten kunnen aantonen dat het netwerk en de gegevens beveiligd zijn.

 

Ervaar je problemen of ben je niet zeker van je netwerkbeveiliging? Contacteer ons: bart.vanhoutte@alfasolutions.be

 

Vele groeten

Het Alfa solutions team

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VIDEO: Terugblik op een geslaagd B2B event

dinsdag 2 mei 2017

We blikken terug op twee geslaagde B2B events die plaatsvonden op 25/04 en 27/04 in onze Headquarters te Waregem.
We presenteerden er 'KMO in the Cloud', de lancering van onze vernieuwde advocatensoftware Advodata10 en er werd uitleg gegeven over Watchguard security.

Bedankt voor jullie enthousiasme!

 

Wie meer informatie wil omtrent Advodata10:
- surf naar www.advodata.be 
- stuur een mail naar info@advodata.be
- bel naar +32 (0)56 627 686

 

Met dank aan: Clearmedia, Watchguard, Wijnen Van Houcke en Greetkookt.

Vele groeten
het team Alfa solutions en Advodata

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Waregems IT bedrijf Alfa solutions heeft iets met Gambia

30  april 2017

computers in Gambia

Sinds 2010 stuurt het Waregemse IT-bedrijf Alfa solutions tweedehands computers en ander IT materiaal naar een internetcafé en een schooltje in Gambia. Die schenkingen zorgen ervoor dat de mensen zichzelf kunnen bijscholen en toegang krijgen tot het internet. Daarnaast zorgt het voor extra inkomsten om kinderen naar school te kunnen sturen. Het begon 7 jaar geleden toen Freddy, een technieker van Alfa solutions op reis ging naar Gambia, één van de armste landen van Afrika. Hij zag er de erbarmelijke levensomstandigheden en maakte toevallig kennis met het computergebruik van enkele inwoners. “In een kleine hutje stond een oude computer”, vertelt hij. “Het tikken van een eierkoker gaf aan hoelang het internet nog zou functioneren. Meestal was dat een kwartiertje…”

Via de tussenkomst van een Nederlandse dokter bleek er een stichting te bestaan die Gambia probeert vooruit te helpen. De Belgisch-Nederlandse samenwerking, gebaseerd op wederzijds vertrouwen, bleek vruchtbaar en werd een groot succes. “We maken van diverse computeronderdelen opnieuw goed werkende exemplaren”, heet het bij Alfa. “De onderdelen worden allemaal grondig geformatteerd en het stuurprogramma wordt in het Engels omgezet. We schonken hen ook al eens laptops met bijhorende schoudertassen zodat ze die gemakkelijk kunnen meenemen. Om nog efficiënter en doelgerichter te werk te kunnen gaan, zochten we een lokale inwoner die een internetcafé wou opstarten met onze materialen. Dat ging vrij vlot, en ondertussen bestaat het internetcafé al 5 jaar. Door die opbrengst kunnen ongeveer 30 kinderen naar school gaan. In een volgende fase bezochten we het desbetreffende schooltje en ontsprong het initiatief om daar ook een computerlokaal in te richten. Dat komt niet enkel een bepaalde familie ten goede, maar ook de rest van de gemeenschap. Dat computerlokaal bestaat ondertussen ook al bijna 2 jaar. Er werden tralies geïnstalleerd om de veiligheid van de computers te garanderen en een harde vloer gelegd om ze te behoeden voor het stof.”

Alfa solutions en de Nederlandse stichting “Bennie helpt Gambia” streven ernaar om elk jaar zeker één zending naar Gambia te sturen. Zo’n lading is ongeveer 5 weken onderweg. De medewerkers van de stichting begeleiden de goederen persoonlijk om ervoor te zorgen dat alles zeker terecht komt.

Bron: MadeInWest-Vlaanderen

Bekijk hier het originele bericht.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kies nu samen met ons voor digitale facturering

donderdag 27 februari 2017

We bieden vanaf 1 maart uw factuur ook digitaal aan, in plaats van deze op te sturen met de post.

Daar zijn een pak voordelen aan:

- geen rompslomp met papieren
- beter voor het milieu
- gemakkelijk bij te houden
- belandt meteen bij de juiste persoon

... en natuurlijk enorm snel, eenvoudig en voordeling.

Wilt u hier ook van genieten en vanaf nu uw factuur digitaal ontvangen?
Vul dan via onderstaand kort formulier het e-mailadres in waar we de factuur naartoe mogen versturen.

Formulier invullen

 

 

 

Krijgt u toch liever nog steeds uw factuur via de post?
Geen probleem, dan hoeft u verder niets te doen. Wij houden ons aan uw voorkeur en sturen uw factuur zoals altijd via de post.

Vele groeten

Het Alfa Solutions Team

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Opletten voor nieuwe phishing mails!

donderdag 23 januari 2017

Het is weer opletten geblazen voor een nieuwe golf van phishing mails! De verdachte afzenders van deze e-mails lichten mensen op door ze naar een valse website te lokken, die een kopie is van een bestaande website, om ze daar – nietsvermoedend – te laten inloggen met hun accountnaam en wachtwoord of hun creditkaartnummer. Hierdoor krijgt de fraudeur de beschikking over deze gegevens met alle gevolgen van dien. 

Hoe herkennen?

1. Ongekende afzender met verdacht e-mailadres
2. In de e-mail zit vaak de vraag om op een link (met rare URL) te klikken

Wat te doen?

Simpel, verwijder deze e-mail meteen! Klik ze niet open, en klik in geen geval op de ingevoegde link.
De algemene regel is dan ook, bekijk geen e-mails van ongekende afzenders, ook niet wanneer ze zich voordoen als een gekende instantie.

Hieronder zie je een voorbeeld van zo'n phishing e-mail die momenteel de ronde doet.

voorbeeld phishing mail

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Is het toch te laat en heb je je gegevens vrijgegeven? Blokkeer dan meteen uw bankkaart en/of verander uw wachtwoord.

Maar voorkomen is beter dan genezen.

Bron: Alfa Solutions

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Donatie voor Niño Feliz

woensdag 4 januari 2017

We beginnen het jaar met een warm hart voor mensen die het minder goed hebben.

In plaats van onze goede klanten een persoonlijke kerstkaart te sturen in december, hebben we onze appreciatie via een mooie boodschap in een e-mail getoond.
Het geld dat we daarmee uitspaarden doneert Alfa Solutions integraal aan Niño Feliz, een stichting die jonge kinderen helpt naar een beter leven.

Niño Feliz

Niño Feliz is een stichting te Santa Cruz in Bolivië gesticht door de Tieltse pater Luc Casaert (OMI). Ze heeft als doel de arme mensen en kinderen binnen hun familiale omgeving te ondersteunen op het vlak van drie basisnoden: voeding, gezondheid en integrale vorming.

Het uiteindelijke resultaat is dat het kind niet op straat terechtkomt, maar daarentegen intellectueel gestimuleerd wordt, eigenwaarde creëert en een doel krijgt.

Niño Feliz is voor de kinderen in Santa Cruz een houvast, een noodrem.
Het is voor hen het verschil tussen eten krijgen of honger hebben.
Het is verzorgd worden als ze ziek zijn of helemaal achteruit gaan.
Het is spelen in een beschermde omgeving of ronddolen op straat.
Het is de kans krijgen om te studeren of eindigen in armoede.

Het is... een wereld van verschil !

 

Bekijk hier de website van Niño Feliz

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Hopelijk zien we je vanaf nu terug in Tielt of Waregem

maandag 26 december 2016

Beste Klant,

Allereerst wensen we u te bedanken voor een aangename samenwerking en het gestelde vertrouwen.

U heeft wellicht via de pers vernomen dat onze winkel in Izegem opnieuw slachtoffer is geworden van een zoveelste ramkraak.
Dit voorval heeft ons ertoe aangezet dit winkelpunt opnieuw te evalueren.

Aangezien de verzekerbaarheid van deze vestiging in het gedrang komt, en dit een te groot risico vormt, hebben we besloten onze vestiging in Izegem niet langer open te houden. Dit vanaf 01/01/2017.

Wij bieden u hierbij onze excuses aan voor dit lokaal ongemak, maar helpen u vanaf nu graag verder vanuit onze andere vestigingen te Tielt en Waregem. Daar kan u terecht voor al uw IT noden, en staan wij u graag met raad en daad bij, voor zowel hardware als software. Uw garantie op gedane aankopen blijft uiteraard van toepassing.

Alvast bedankt voor uw begrip.

Het Alfa Solutions Team

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Bedankt voor uw vertrouwen in het jaar 2016

Bedankt voor uw vertrouwen in het jaar 2016

Vrijdag 23 december 2016

Beste klant

Het eindejaar is in zicht, de warmste en gezelligste tijd van het jaar.
En bij bedrijven vaak ook de drukste. 2016 was een jaar vol belevenissen, uitdagingen en vernieuwingen.
Een jaar dat ons zin geeft om het nieuwe jaar vol enthousiasme in te zetten.

Maar voor we met nieuwe, innovatieve plannen op de proppen komen, kijken we natuurlijk terug naar het afgelopen jaar, en wat dat voor ons betekend heeft.
En dan komen we bij u terecht, want het is dankzij uw vertrouwen dat wij kunnen verderzetten wat we graag doen, nl. uw ideale IT partner zijn.

Daarom, "bedankt!", en hopelijk kunnen we u in 2017 opnieuw van dienst zijn. 

Tot dan!

Het Alfa Solutions Team

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Foute Windows 10 patch gooit pc's van het internet

Donderdag 15 december 2016

Microsoft heeft een update uitgebracht die een eerdere update vorige week aanpast. Die zorgde er voor dat verschillende gebruikers niet langer op het internet geraken.

Het probleem ontstond bij de Patch Tuesday updatereeks van vorige week. Daarbij was er volgens The Register één onderdeel die schade toebracht aan DHCP, een deel van het internetprotocol. Dat leidde ertoe dat verschillende gebruikers geen IP-adres kregen van hun router, waardoor ze geen toegang kregen tot het internet of hun lokaal netwerk.

Gebruikers die problemen ondervinden wordt aangeraden om hun toestel wel eerst te herstarten (niet enkel uitzetten en weer opstarten). Intussen heeft het bedrijf een nieuwe update klaargezet. In het infoartikel KB3206632 staat onder meer te lezen dat daarbij een "crash in DCPSVC waarbij in sommige situaties het toestel geen IP-adres krijgt" wordt hersteld.

Mocht u ook problemen ervaren, aarzel zeker niet om onze Service Desk te contacteren : Service Desk Alfa Solutions

Windows 10

Bron: Datanews

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Alfa Solutions op plaats 40 in de Trends Top

Maandag 28 november 2016

 

Trends Top biedt actuele informatie over Belgische bedrijven, en berekent elk jaar zijn ‘Trends Top’.

In de sector ‘Computers, kantoormachines en kopieerapparaten, verkoop en verhuur’ prijkt Alfa Solutions op een
mooie 40ste plaats. Een goed resultaat en vooruitgang tegenover vorig jaar, toen het plaats 43 naast zijn naam mocht schrijven.

We bedanken hierbij onze klanten voor hun vertrouwen het laatste jaar. Het is door jullie dat we dit resultaat mogen en kunnen verwerven.

Alfa Solutions wil blijven groeien en zet zich enthousiast in om de service voor zijn klanten voortdurend te verbeteren.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Cryptolocker virus, nee bedankt!

Vrijdag 4 november 2016

 

We hebben de voorbij weken een opstoot gezien van de detectie van cryptolocker varianten bij onze klanten.

Wat is Cryptolocker?
Cryptolocker is zogenaamde “ransomware”. Dit virus kidnapt uw bestanden en plaatst een geheim “slot” op deze bestanden. Zonder “de sleutel” voor dit slot, zijn de bestanden onbruikbaar. Door voor deze sleutel te betalen aan de hackers kunnen uw bestanden terug beschikbaar gemaakt worden.

Hoe dit voorkomen?
Preventie is het belangrijkste om het cryptolocker probleem te voorkomen. De verantwoordelijkheid ligt bij iedere werknemer van uw bedrijf. Als een mail binnenkomt afkomstig van een onbekende firma (momenteel zijn dit voornamelijk transportfirma’s), waarbij er een bijlage bij de mail zit, dan mag deze zeker niet geopend worden.  Tevens zijn er antivirus applicaties voor de PC’s en uw bedrijfsnetwerk om het overgrote deel van deze schadelijke software tegen te houden. Alfa Solutions kan helpen om de veiligheid te optimaliseren. Vraag gerust ons advies.

Wat als u toch een cryptolocker virus hebt?
Door correcte en frequente backups te maken van al uw bestanden op een afzonderlijk backupsyteem of in de cloud, kunnen onze techniekers in een relatief korte tijdspanne de originele, niet beschadigde bestanden terug beschikbaar maken voor uw bedrijf. Hierbij is het dus noodzakelijk dat uw backupsysteem up to date is en dat deze backups ook frequent gecontroleerd worden.

Alfa Solutions kan u hierbij helpen. Wij kunnen onze klanten moderne backup oplossingen aanbieden, aangepast aan de benodigdheden van het bedrijf. Wij bieden ook een backupcontrole service waarbij wij de backups controleren en op tijd inspringen mocht er iets fout lopen.

Contacteer ons

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

We zijn VEEAM Silver Pro Partner geworden!

Dinsdag 27 september 2016

 

Wegens de opgedane en via certificaat bezegelde kennis, kan Alfa solutions u, onze klant, betere en volledigere voorstel & service bieden! Concreet, wanneer bv. back-up software onder VMWare kan voorgesteld, dan kan Veeam hier een degelijke oplossing zijn. Door ons ook voor te stellen en met de nodige kennis van zaken optimaal bij u te installeren.

Meer (kennis) = Beter (services en diensten aan onze klant)

VEEAM Silver Pro Partner

 

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Computervirus vooral schadelijk voor bedrijven

Maandag 12 augustus 2016

 

Er zijn opnieuw heel wat bedrijven getroffen door een bijzonder schadelijk computervirus.

Het zogenaamde cryptolockervirus komt via een bestandje binnen in je computer. Alles wordt onbruikbaar versleuteld en vaak moet er betaald worden om terug te kunnen werken.

Bij de IT-specialisten van het West-Vlaams computerbedrijf Alfa Solutions in Waregem hebben ze deze week de handen vol om bedrijven te helpen. Deze week alleen zijn 8 firma's bij hen komen aankloppen, voornamelijk bedrijven waar diverse personen in de administratie werken die zich niet bewust zijn van het feit dat het openen van een eenvoudige bijlage het volledig netwerk kan platleggen. Een gewaarschuwd man is er twee waard:

 

En nu?

Alfa solutions biedt naast hardware, software en netwerktoepassingen voor uw IT infrastructuur, ook eigen oplossingen die een optimale bescherming en continuïteit bieden binnen het behoud en beheer van uw data.

Deze extra services binnen ons uitgebreid gamma aan producten en diensten, lichten wij graag toe
in een persoonlijk onderhoud. Neem contact op met onze account managers via T: 056/627 673,
mail via verkoop@alfasolutions.be. Heb je een analoog probleem?
Neem aub contact met onze technische dienst! Zie hiervoor: http://business.alfasolutions.be/service


Met vriendelijke groeten,
Het Alfa solutions verkoopteam