Infrastructuur - Onze know-how in uw omgeving!

Infrastructuur

1. Virtualisatie

Bij virtualisatie wordt er een laag tussen het besturingssysteem en de hardware geplaatst. Hierdoor is het besturingssysteem niet meer afhankelijk van de hardware waarop het is geïnstalleerd. Dit biedt met name voordelen bij het herstellen van de server op andere hardware, na bijvoorbeeld een defect. Eveneens biedt een gevirtualiseerde serveromgeving meer stabiliteit, doordat redundantie en fouttolerantie gemakkelijker toepasbaar zijn.

Virtualisatie heeft daardoor de volgende voordelen:

 • Een virtuele server kan op elke fysieke server worden geplaatst, omdat het hardware onafhankelijk is, mits deze hardware voldoende ondersteuning kan bieden.
 • Door een beter gebruik van de beschikbare bronnen kan het mogelijk worden om meerdere virtuele servers op één fysieke server te laten opereren, waardoor een hardware besparing kan optreden.
 • Sneller herstel bij hardware matige problemen. Doordat het hardware onafhankelijk is kan de virtuele server op een andere fysieke server geplaatst worden, waardoor er minimale downtijd benodigd is en de omgeving snel op een alternatieve manier hersteld kan worden.
 • Nieuwe virtuele servers zijn gemakkelijker op te bouwen, doordat ze naast de bestaande omgeving kunnen worden opgezet.

Alfa solutions implementeert dagelijks gevirtualiseerde serveromgevingen. Uiteraard zijn er ook andere oplossingen op servergebied voorhanden. Wij informeren u daar graag over.

 

2. Server

Samen met u bepalen we de noden en verwachtingen van een centrale server. Na afstemmen en afchecken wat de beste oplossing is voor uw specifieke noden, stellen we die aan u voor. Na akkoord wordt de praktische planning opgemaakt voor implementatie en activering binnen uw bestaande IT infrastructuur. De volledige installatie, tuning en nazorg wordt door onze specialisten verzorgd. Op diverse IT installaties bij klanten wordt dan, na samenspraak en in functie van de specifieke opstelling of ‘eigen IT mensen’ (als die aanwezig zouden zijn), op regelmatige tijdstip zowel vanop afstand, als ter plaatste check & follow-up gedaan. Dit alles om een optimaal functioneren te behouden.

Uiteraard is support en nazorg op bestaande servers ook een dagelijkse service naar onze klanten. Een duidelijke inventarisatie vooraf is dan aangewezen (voor installaties die niet door onze diensten initieel zijn opgezet).

Ook worden automatische controle & verificatie-software gebruikt voor dagelijkse check van bepaalde processen en gebruik van de servers. Zo kan dagelijks de back-up nagezien worden en via alerts, waar nodig, centraal bij de servicedesk worden opgevolgd.

 

3. Network solutions

Opzet en ondersteuning van een netwerk bij de klant is uiteraard een service die Alfa solutions verzorgt. Naar bv. WIFI oplossing, wordt na een precieze meting vooraf, een perfect passende oplossing uitgewerkt, voorgesteld en geïnstalleerd.

 

4. Workstations

Diverse types van workstations kunnen worden aangeboden. Allemaal in functie van de type workload en software die gebruikt wordt bij u, de klant. Alfa solutions is een belangrijke partner voor HP en gebruikt dergelijke ‘brand’ in veel oplossingen aangeboden bij klanten. Weliswaar bepaalt de klant mee – in functie van vroegere aanschaf, andere merken aangeschaft,… - wat de uiteindelijk keuze wordt.

De gekozen workstations worden dan door de technische mensen van Alfa solutions oordeelkundig ingepast in de bestaande infrastructuur.

 

5. Storage

De manier waarop u uw data opslaat en beheert is van groot belang voor de continuïteit van uw organisatie. Hoe zorgt u er voor dat uw medewerkers altijd kunnen beschikken over de juiste data? Een degelijke storage oplossing zorgt er voor dat belangrijke bedrijfsprocessen nooit stil komen te staan door een gebrek aan informatie. Voor dergelijke problematiek kunnen onze sales mensen en techniekers zeker een passende oplossing bieden. Storage wordt aangewend in verschillende situatie en onder verschillende vormen:

 • Data Backup
 • Data Protectie (DR/BC)
 • Data Storage Management
 • NAS/ SAN Storage
  • Storage Area Network (SAN)
   Een Storage Area Network (SAN) is een high-speed netwerk (of subnetwerk) dat verschillende soorten apparaten en dataopslag servers met bijbehorende gegevens ten behoeve van een groter netwerk van gebruikers met elkaar verbindt.
  • Network-attached Storage (NAS)
   Network-attached Storage (NAS) houdt 'harde schijf opslag' in, dat is opgezet met een eigen netwerkadres, in plaats van een harde schijf die gekoppeld is aan een client. Door het wegnemen van (het beheer van) laatstgenoemde opslag, kunnen zowel applicatieverzoeken als het laden van bestanden sneller worden afgehandeld.

Voor dergelijke oplossingen is Alfa solutions gecertifieerd voor EMC en ook HP storage. In functie van de situatie bij de klant, de nieuw gestelde noden,… wordt dan een perfecte oplossing uitgewerkt, geïnstalleerd en verder gesupporteerd.

 

6. Print solutions

Oplossing voor printoplossingen in bestaande en/of nieuwe IT infrastructuren kunnen worden voorgesteld. Afhankelijk van uw noden, wordt een passende printer en volledige oplossing voorgesteld. Gaande van de lokale, bijna persoonlijke printer, tot grote centrale multifunctionnals. Diverse brands worden voorgesteld – dit omdat er soms zeer specifieke noden en vereisten zijn.

 

7. Cloud

Wenst u niet lokaal noch uw office (O365 bv.) te gebruiken, of lokaal data te stockeren en/of applicaties te gebruiken. Dit kan – via ‘the cloud’. Alfa solutions is gecertifieerd voor het aanbieden en supporteren van dergelijke oplossingen. Zo kan oplossingen aangeboden via:

 • Azure (Microsoft)
 • Clearmedia (Proximus)
 • Eigen data center
 • Extern datacenter.

De best passende oplossing en met mogelijk ‘vergelijk’, wordt voor u uitgewerkt, voorgesteld. Na overleg, wordt de oplossing, al of niet met de externe provider, opgezet, samen met onze techniekers. Support en begeleiding kan nadien perfect geregeld worden via support contracten. Dit alles samen garandeert een IT platform, op maat van uw wensen, zorgeloos te gebruiken voor de volgende jaren zonder te moeten investeren in lokale hardware.

 

Wanneer dit gecombineerd wordt met onze Alfa software,
Alfa cloud, Alfa monitoring en/of Alfa Inhouse dan krijgt u de totale IT-oplossing!